Trænger du til en båd?

Ny båd

SPONSORERET

Hvis du trænger til en båd kan du både vælge at købe en ny eller en brugt båd. Tidligere kunne man investere i en ny båd, sejle i den i nogle år og så sælge den igen uden tab. I dag ser det lidt anderledes ud, da både nu også taber værdi ligesom biler og campingvogne. Som hovedregel taber en båd 20% af værdien det første år, og så 5-10% de efterfølgende 3 år. Det betyder at en båd, der er fire år gammel har mistet mellem 40 og 50% af dens værdi.

Hvis du ikke har behovet for en helt ny båd, kan det derfor godt være en fordel, hvis du køber en båd, der måske er et eller to år gammel. Så kan du nemlig få båden 20 til 30% billigere, end hvis du vælgerat købe en splinterny båd.

God råd til køb af båd

Når du skal vælge den rette båd, bør du give dig god tid til at undersøge, hvad der er af muligheder på markedet, så du finder den båd, der passer til dit behov. Desuden skal du overveje om du vil have et gør-det-selv projekt, eller om du ønsker en båd, der er sejlklar. Hvis du ikke ønsker at arbejde på båden, så sørg for at køb en båd, der er vedligeholdt.

Hvis planen er, at båden skal være en familiebåd, så tag hele familien med ud på en prøvetur, så du er sikker på, at alle føler sig komfortable på den nye båd. Hvis det er første båd, du skal købe, eller hvis du ikke har så meget forstand på at undersøge både, kan det være en fordel, hvis du tager en professionel med ud og gennemgår båden, hvis den er brugt.

En meget vigtig detalje er, at du skal se båden både på land og i vand, så du kan undersøge bådens underside for skader samt undersøge ting som ror og problem. I vandet kan du så prøve at starte selve båden og føle hvordan båden er at sejle i. Det er især vigtigt at du undersøger motorens alder. Hvis motoren er af ældre dato, ca. 15-20 år, så skal den snart udskiftes, hvilket er en omkostning, der kan løbe op i 100.000 kr.

Finansiering af en båd

Det er ikke sikkert, at du står med hele købesummen til den båd, du har kigget på. Og det kan være utrolig ærgerligt, hvis båden sælges til anden side, mens du sparer op. Én mulighed for at finansiere båden, er hvis du ansøger om en kassekredit her. Det er en meget ny ting, at du kan optage en kassekredit hos et lånefirma, da det før kun var bankerne, der stod for denne opgave. Typisk kan du ansøge om en kassekredit op til 15.000 kr., hvilket for en del mennesker svarer til nogle måneders opsparing. En kassekredit er en meget fleksibel løsning i forhold til et regulært kviklån, da de ofte kan oprettes indenfor få timer. Hver måned opkræves renterne på din kassekredit, men præcis som hos banken, har du mulighed for at indbetale og udbetale fra din kassekredit, når du har brug for det. Og netop en kassekredit kan hjælpe med den sidste del af finansieringen til den nye båd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *