Skal du forbedre din bolig?

Skal du forbedre din bolig?

Vi kan alle komme til et punkt i vores liv, hvor vi trænger til forandring på enten den ene eller anden måde. Det gælder også med vores bolig. Der kan være flere årsager til, at du sukker efter at give din bolig en ansigtsløftning. Måske er du træt af at se på det samme gamle hus, som du købte for mange år siden, hvorfor du ønsker at puste nyt liv ind i det? Det kan ligeledes være, at dele af dit hus er slidt ned eller ødelagt, hvorfor du er nødt til at renovere.

Husk de økonomiske overvejelser

Inden du renoverer din bolig, er det værd at overveje de økonomiske omkostninger, der er forbundet med projektet. Det koster mange penge at realisere en renovering af din bolig, og det er ikke sikkert, at du selv har de økonomiske ressourcer til at finansiere sådan et projekt. I den forbindelse er der mange, som tyer til et forbrugslån.

Hos Pengepartner.dk ses der statistisk langt flere, som låner til renovering, end tidligere, hvor et forbrugslån er blevet den nemme vej til at udleve boligdrømmene.

Inden du beslutter, om du skal låne penge, bør du lægge et detaljeret budget for dit projekt. En renovering bliver ofte dyrere og mere besværlig end først ventet, da en renovering tit omfatter flere dele af dit hjem. Du bør derfor planlægge byggearbejdet nøje, således at du kan lægge et så præcist budget som muligt.

Værd at overveje inden renoveringen

En køreplan til renovering af huset? Det kan være en glimrende idé at lave, inden du begynder dit projekt. Det gælder, uanset om der er tale om en omfattende renovering eller blot en mindre renovering af et af husets rum.

Når du har fået styr på den økonomiske del, er det værd at overveje, hvilken type rådgivning der kan svare sig til din situation. Måske kan du få gavn af en arkitekt, hvis du ikke er den mest kreative sjæl. Det kan endvidere være en fordel, at du kontakter en ingeniør, der kan hjælpe dig med at lave beregninger, hvis du ændrer på husets bærende eller stabiliserende konstruktion. Du bør ligeledes undersøge, om du skal søge om byggetilladelse. Normalt må du renovere dit hus, som du vil, men vælger du at øge antallet af kvadratmeter i din bolig, skal du søge om byggetilladelse. Derudover bør du altid konsultere dit forsikringsselskab – specielt hvis du igangsætter et større byggeprojekt.

Kan du bo i huset under renoveringen?

Det er op til dig selv, hvorvidt du vil blive boende eller ej, når du renoverer din bolig. Skal du foretage en omfattende renovering, kan det blive nødvendigt, at du og familien rykker ud af huset for en stund – selvom at det giver en ekstra udgift. Det kan eksempelvis være svært at undvære et badeværelse eller et køkken i flere uger. Derudover kan det blive udfordrende at bo i huset, hvis der er en masse byggerod. Ønsker du at blive boende i huset, mens du renoverer, er det ekstra vigtigt, at du har fuldstændig styr på planlægningen af projektet, således at det ikke påvirker din dagligdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *