Salg af bolig – opnå et hurtigere boligsalg med disse 4 tips

Flytte

I forbindelse med salg af bolig, er der mange spørgsmål der presser sig på. Hvordan sælger du din bolig hurtigere? Hvordan sikrer du at den fremstår præsentabel? Og hvordan kan du øge værdien af din bolig uden at spendere en formue? Disse spørgsmål finder du svar på i denne artikel, som giver dig 4 gode råd til at gøre din bolig salgsklar.

Gør din bolig lysere

Når du skal sælge din bolig, er det vigtigt at den appellerer til så bred en målgruppe som muligt. Jo flere der synes godt om den, des større er din chance for at sælge den. De fleste boligkøbere sætter pris på et hjem der er stort og lyst, og derfor er det en god ide at tage hensyn til dette i din boligindretning. Du kan fx male vægge og lofter hvide, rulle persiennerne op, pudse vinduerne og eventuelt fjerne gardinerne.

Forbedr indeklimaet

Efter at have boet i dit hus i mange år, har du sikkert vænnet dig til boligens lugt. Men hvad der for dig kan virke som en naturlig duft, kan for andre virke som en frastødende stank. Cigaretrøg, madlugt og husdyr sender alle negative signaler til potentielle købere. Derfor er det vigtigt at lufte grundigt ud – gerne flere gange om dagen. Desuden er det en god ide at investere i grønne planter – som fx Fredslilje, Guldranke og Bregne. Disse planter renser nemlig luften i dit hjem og skaber mere liv og øget velvære.

Sæt dig i købers sted

Inden du sælger dit hus, kan det være en god ide at få andres vurdering af det. Forestil at du inviterer en potentiel køber ind i dit hjem – en som aldrig har set huset før. Hvad tror du vedkommende ville synes? Hvad ville hans/hendes førstehåndsindtryk være? Bare gæt. Kom med dine bedste bud. Skriv dem eventuelt ned, så du ikke glemmer dem.

Er der noget på din liste som springer i øjnene? Virker dit hus måske for mørkt? Er der for rodet? Hvad med haven? Fremstår den pæn og præsentabel?

Når du ser din bolig med andres øjne, lægger du ofte mærke til ting du ellers ville overse. Derfor bør du bruge noget tid på at sætte dig i købers sted. Eller endnu bedre – tag en ven eller et familiemedlem under armen, vis dem rundt i huset og få deres mening. Hvad synes de? Hvordan kunne du gøre din bolig mere præsentabel? Ofte kan selv mindre forandringer gøre en stor forskel, så sørg for at lytte til deres feedback.

Kig tilstandsrapporten igennem inden salg af bolig

Hvis tilstandsrapporten er fyldt med K2ére (alvorlige skader) og K3ére (kritiske skader), kan det hurtigt skræmme potentielle købere væk. Også UNére (forhold der bør undersøges nærmere) kan være problematiske, da de skaber en stor usikkerhed omkring boligens tilstand. Hvad er det der skal undersøge nærmere? Er det noget alvorligt? Har det betydning for husets værdi?

Hvis interesserede købere føler sig utrygge, er der en stor risiko for at de vælger et andet hus. Derfor bør du altid tage udgangspunkt i tilstandsrapporten når du skal gøre din bolig salgsklar – også selvom der er tale om forbedringer, som ikke gør nogen synlig forskel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *