Sådan vælger du den rigtige ovn til dit køkken

Ovn

Der findes mange forskellige ovne, der hver især har forskellige funktioner. Men hvordan vælger du den helt rigtige ovn, der passer til lige nøjagtig dine behov? Artiklen her giver dig et overblik over ovne, og hjælper dig med at vælge den helt rigtige.

Der er ovne for enhver smag. Ovne er forskellige, da man tager hensyn til, at køkkener og folks madlavning er anderledes. Det er derfor en god ide at tjekke forskellige typer af ovne og hvad de kan.

Kombiovne og miniovne

Kombiovne siger sig selv – Det er ovne med kombinerede funktioner. Denne type af ovn er mindre i størrelsen og fylder mindre. Den er derfor perfekt for dig, der har et lille køkken, eller som ønsker at ovnen ikke fylder så meget. Kombiovne kan være mikrobølgeovn og almindelig ovn samtidig. De kan også være en normal ovn med en funktion som dampfunktion. Kombiovnen er altså til dig, der vil lave en masse ting, men som vil have mere plads.

Det samme gælder for miniovnen. Denne er ikke en kombination men en helt normal ovn, der er meget mindre i størrelsen. Elsker du en grillfunktion i din ovn, så har miniovnen ofte denne funktion.

Kombiovnens rengøring afhænger af dets indstilling. De kan eksempelvis være indstillede til pyrolyse selvrens. De fleste kombiovne og miniovne kan renses simpelt med en klud og lidt sæbe. Disse ovne kan være en kæmpe fordel for unge og studerende.

Indbygningsovne – Kongen af ovne

Luksussen når det kommer til ovne. Indbygningsovne er typisk store og smarte ovne, der har selvrensningsfunktioner. Med indbygningsfunktionen er de nemme at bruge, har masser af rum og kræver ikke, at man skal bøje sig for at se maden.

Der findes 3 slags indbygningsovne. Der er fritstående ovne, som ikke skal sættes mellem dine kabinetter. Den kan stå selv, og derfor kan du med fordel stille den i hjørnet ved skabene. Du skal derfor have nok plads.

Derudover er der slide-in ovne, som er populære. Denne skal stå mellem skabene, og fylder mindre. Drop-in ovne er elektriske, og skal som det ligger i ordet, droppes ned mellem skabene, der støtter ovnen fra siderne.

Du kan med fordel se et bredt sortiment af ovne hos Gram, og finde den perfekte ovn til dit køkken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *