Sådan forbereder du dig til din rejse til Vietnam

vietnam

Hvis du er gået i gang med at planlægge din næste tur til Vietnam, kan det være smart at undersøge visse ting på forhånd. Forskellige faktorer, som f.eks. klima og regntid i Vietnam, kan være med til at afgøre, hvornår det er bedst at rejse samt hvilken rute du skal tage. Her kan du få lidt info om, hvad der er godt at vide inden man rejser til Vietnam.

Geografi, klima og vejrforhold

Vietnams klima er opdelt efter den nordlige og sydlige del af landet. Den sydlige del af Vietnam har et tropisk klima, hvilket vil sige at der er en relativ høj temperatur hele året. Temperaturen i den sydlige del ligger omkring 25-30 grader året rundt.

I den nordlige del af landet, er vejrforholdene påvirket af monsunen, der kommer ind over landet i perioden maj til september. Det vil sige, at regntiden over sommerperioden i det nordlige Vietnam er varm og våd, mens klimaet er varmt og tørt fra oktober til omkring april. Den midterste del af landet omkring Da Nang og Hoi An har regntid fra september til januar, og her kan temperaturerne også svinge lidt mere pga. varierende vejrforhold.

De forskellige slags klimaer i Vietnam betyder også, at man kan opleve stor variation i naturen rundt omkring i landet. I det nordlige Vietnam, kan man rejse op til højlandet i Sapa og vandre rundt i rismarkerne blandt de lokale vietnamesere. Oppe i dette højland, kan man opleve en frodig natur grundet det fugtige klima. Sydpå er klimaet væsentligt tørrere, og her kan man i stedet opleve smukke sandstrande både på fastlandet samt på små sydlige øer som Phu Quoc.

Undersøg din rute inden du tager af sted til Vietnam

Det kan være en fordel at overveje sin rute, inden man rejser til Vietnam. De fleste tager enten ruten fra nord mod syd eller omvendt. Her kan du overveje, hvornår du skal rejse, og hvordan klimaet er i de forskellige dele af landet. Der vil oftest være koldere i norden og varmere i syden.

Herudover skal du også undersøge, hvilke vaccinationer du skal have, inden du rejser. Her er det klogt at vide, hvor du skal rejse hen, så du bedre kan forberede dig. For at få de rette vaccinationer, skal du snakke med din læge som, hvilke vaccinationer der er nødvendige at få, alt efter hvilken rute du tager.

En anden vigtig ting at undersøge inden din rejse er dit visum. Når man er dansk statsborger, er man fritaget for et visum i op til femten dage. Dette gælder dog kun, hvis de rette omstændigheder er overholdt. Dit pas skal nemlig være gyldigt i minimum seks måneder frem. Herudover skal du kunne vise gyldig dokumentation for din udrejse fra Vietnam inden for de femten dage. Sidst men ikke mindst, skal der være gået minimum tredive dage fra, at du sidst har udrejst fra Vietnam under visumfrit ophold, til at du rejser ind i landet igen uden visum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *