Motionscykel – motion i vante omgivelser når det passer dig

Motionscykel

Motionscyklen er blevet meget populær, og det er der mange årsager til. Den første der bør nævnes er at den står hjemme i stuen. Du skal ikke til at trække i tøjet og ud på en større rundfart, hvor du måske risikerer at stoppe halvvejs og være løbet tør for energi.

En motionscykel står i hjemmet, så man kan bruge den, når det lige passer ind i dagens skema. Du kan koble fra og bare køre derudaf uden at skulle holde øje med trafikken m.v. Du bliver ikke bremset af det trælse regnvejr, snestormen eller solens hede.

Den er nem at gå til, og man kan stå af igen, når man ikke gider mere, og så er man allerede hjemme. At træne med en motionscykel er også godt for ens led, da de ikke belastes på en uhensigtsmæssig måde, eller bliver udsat for bump, som man f.eks. oplever ved løbetræning.

Da der findes så mange forskellige modeller inden for motionscykler, er det værd at gøre sig nogle tanker angående hvilke elementer, der skal prioriteres højt, når du anskaffer dig en motionscykel. Det første punkt er at lægge et budget, selvfølgelig inden for rimeligheden grænser, så budgettet kan stå mål med de ønsker, du har for en ny motionscykel.

Skal den udelukkende bruges af dig eller af flere familiemedlemmer, som der skal tages særligt hensyn til? Der findes motionscykler, som har armlæn og rygstøtte. Disse er især gode til genoptræning, da kroppen får støtte under træningen.

Læs mere her.

Funktioner på din kommende motionscykel

Hvilke funktioner er du ude efter? På de fleste motionscykler er der installeret et display, hvor man kan indstille distancen, tid og hastighed. På nogle motionscykler kan du også se, hvor mange kalorier du brænder af. Dette er en feature, som kan være med til at give dig motivation til at træne. Nogle motionscykler er også designet til at kunne variere i programmerne, så det ikke kan komme til at føles ensformigt.

Da en motionscykel ikke er en lille anskaffelse, vil det være en god idé at prøve nogle forskellige modeller, inden du køber din egen. På den måde kan du mærke, hvad der fungerer bedst for din krop, og derved undgår du at lave et fejlkøb. Det er vigtigt, at motionscyklen er behagelig at sidde på – også i længere tid ad gangen. Det er en fordel, hvis den er let at indstille, så den hurtigt kan tilpasses ergonomisk korrekt. Det kan nemlig godt give bagslag i led og muskler, hvis ikke motionscyklen er indstillet korrekt.

Med hensyn til at vælge den rigtige motionscykel, så skal man også være opmærksom på, at man skal vælge den rigtige vægtklasse. Mange af dem går nemlig op til 100 kg. Vejer man over 100 kg, skal man derfor vælge en model, der ligger i en højere vægtklasse. Er du i tvivl om hvilken type, der er bedst for dig, så rådfør dig med nogle forhandlere, som kan rådgive dig til at vælge den helt rigtige motionscykel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *