Lån penge nu til det, du har brug for

Sådan vælger du det billigste forbrugslån

Har du brug for flere penge på kontoen til noget, du står og mangler, men kan du af den ene eller den anden årsag ikke penge i banken? Hos mange banker er reglerne for lån blevet skærpet, hvilket gør det sværere at få lov at låne penge og i praksis betyder, at mange bliver afvist, når de anmoder om at låne penge i deres bank.

Det kan være enormt frustrerende at stå i denne situation, men der er heldigvis en udvej, som fortsat flere benytter sig af – nemlig de online lånemuligheder. Online er det nemlig muligt at låne penge både nemt og hurtigt og kravene til dig som låner er væsentligt færre end ved traditionelle banklån.

Det skal du bruge for at låne online

Når man låner penge, hvad end det er i banken eller online vil udbyderen af lånet altid kreditvurdere dig, inden din anmodning om et lån godkendes. Det er på denne måde, at udbyderen sikrer sig, at din økonomiske situation er kvalificeret til, at du kan indgå en låneaftale. Forskellen på banklån og online lån i denne forbindelse er, hvad denne kreditvurdering tager udgangspunkt i. Dette har væsentlig betydning for både, hvem der kan få lov at låne penge, og hvor hurtigt låneprocessen forløber. I forbindelse med et banklån vil man ofte skulle udveksle en række af dokumenter med eksempelvis sin bankrådgiver, og hele processen er langt mere omfattende, fordi kreditvurderingen foretages langt mere dybdegående end ved online lån. Ved online lån er der derimod ganske få krav til dig som låner, og det eneste, du skal bruge, når du afsender din låneansøgning, er typisk:

  • Navn
  • CPR-nummer
  • Adresse
  • E-mail
  • NemID

Lån uden sikkerhed

Låner du på traditionel vis i banken, vil du opleve, at banken kræver, at du kan stille sikkerhed for dit lån. Det betyder, at du skal kunne bevise, at du kan tilbagebetale lånet. Denne sikkerhed stilles som regel gennem værdifuld ejendom, eller ved at nogen siger ja til at kautionere for dit lån. Når man får en anden part til at kautionere for sit lån, vil det sige, at vedkommende hæfter for lånet i tilfælde af, at du som lånet ikke skulle være i stand til at tilbagebetale det.

Dette er altså banken sikkerhed for, at den ikke mister penge ved at tilbyde dig et lån, men det kan også være en stopklods for lånere, som i praksis vil være i stand til at tilbagebetale lånet på almindelig vis, men som ikke har mulighed for at stille sikkerhed for det eller få nogen til at kautionere.

Når nogle online låneudbydere tilbyder dig at låne uden sikkerhed, vil det altså sige, at låneudbyderen ikke kræver, at du skal kunne stille sikkerhed for dit lån. Dette gør dels, at lånene bliver tilgængelige for flere mennesker, men det gør også, at rigtig meget tids- og energikrævende papirarbejde undgås i låneprocessen, hvilket altså er med til at sikre den hurtige låneproces, der er en helt central fordel ved online lån.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *