Køb din kaffe med god samvittighed

Kaffebønner spredt over bord

Kaffe er noget, som de fleste af os køber og elsker. Det er en helt særlig drik, som man faktisk godt kan sige er blevet noget nær danskernes nationaldrik. Vi drikker kaffe om morgenen, kaffe i løbet af dagen på arbejde, og så nyder vi gerne en kop kaffe om aftenen, når vi har spist. Ikke nok med at vi er vilde med den stærke og lidt bitre smag, vi er også en smule afhængige. Den koffein, der er i kaffen, er nemlig med til at holde os i gang og klar i løbet af hele dagen.

Kaffe er altså et af de produkter, som vi bruger allermest af. Og som forbrugere er vi danskere egentlig generelt rigtig gode til at tænke over økologi og bæredygtighed, når vi køber ind. Vi er godt klar over, at visse produkter er bedre for naturen, dyrene og kloden end andre. Derfor er det ofte økologien, som vi vælger, når vi for eksempel handler grøntsager, æg og kød. Men faktisk er der et sted, hvor vi halter bagud, og det er, når det kommer til vores kaffe. Her vælger vi stadigvæk kendte mærker frem for økologi.

Kaffe er bedre, når den er velproduceret

Når det kommer til vores kaffe, så går vi nemlig benhårdt efter kvalitet. Og der hersker en fuldstændig fejlagtig opfattelse af, at man skal vælge de store og kendte kaffemærker for at få den gode smag, som man selvfølgelig gerne vil have. Og det er da også rigtigt, at mange af de store producenter laver god og smagfuld kaffe. Den er bare ikke nødvendigvis produceret med nogen form for omtanke. Og faktisk smager rigtig mange varianter af økologisk kaffe mindst lige så godt – ikke mindst for den dårlige samvittighed.

Der findes faktisk et kæmpe marked fyldt af økologisk kaffe derude. I virkeligheden handler det således først og fremmest bare om at orientere sig i de mange produkter, og finde det, som man godt kan lide. Man behøver heller ikke at frygte, at man bliver begrænset, fordi man kun kan få én bestemt slags økologisk kaffe. Man kan finde både kapsler, bønner, forkværnet kaffe og instant kaffe her. Alle med forskellige bønner, forskellig styrke og forskellig smag. Der er altså mindst lige så meget at komme efter for en kaffegourmet, som på hylderne i det helt almindelige supermarked.

Spred det gode budskab om økologisk kaffe

Økologisk kaffe er altså en vinder på alle områder. Den smager godt, prisen er ganske rimelig, og så støtter man gode landbrug, som producerer naturlige og sunde bønner, uden at skade jorden og naturen i processen. Går man den mindste smule op i miljø og bæredygtighed, bør man derfor overveje at skifte fra sit klassiske kaffemærke til noget nyt og mere økologisk. Og ikke nok med det, man bør også sprede nyheden til venner og familie. Man kan med fordel servere en kop god kaffe for dem, når de kommer på besøg – og her fortælle dem, at den er økologisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *