Find den billigste bank og spar kassen

Billig bank

De seneste år er der kommet flere og flere banker på det danske marked, hvorfor der er blevet en større konkurrence bankerne i mellem.

Der kan derfor være mange penge at spare, hvis man er villig til at skifte bank. Og mange banker tilbyder attraktive vilkår for at kunderne skifter til dem, da der er denne hårde kamp om kunderne.

Samtidig er der kommet mange gode hjemmesider som f.eks. Boliglaan Guiden, som sammenligner bankernes produkter og gebyrer, så markedet er pludseligt blevet meget gennemskueligt, hvilket igen kommer kunderne til gode.

Dette kan du forhandle om med banken

Bankerne vil gerne give tegne et billede af, at de ikke kan forhandle om særligt mange af deres produkter. Det samme vil bilforhandleren, når han skal sælge dig en bil. Alt dette er forhandlingsteknik og man skal ikke tage dette for gode varer.

Alle gebyrer kan som hovedregel forhandles, da de er fastsatte af banken selv. Bankerne tjener milliarder af kroner på diverse gebyrer, så de har bestemt luft til at gøre disse gebyrer lidt billigere.

Det kan være gebyrer på oprettelse af lån, gebyrer for at have en visa eller MasterCard, gebyrer for adgang til netbank eller gebyrer ved køb af værdipapirer. Der er ikke grænser for hvilke gebyrer der findes og bankerne finder stadig på flere og flere gebyrer.

Du kan også forhandle om renter. Dette gælder både for indlån og udlån. Du kan altså forhandle højere renter hjem på din opsparingskonto eller du kan få en lavere rente på dit banklån.

Sådan skal du forhandle

Når du skal forhandle med banken skal du være fræk, men samtidig venlig og realistisk. Man skal tænke i et win-win scenarie, hvor både banken og dig selv kan være glad for aftalen.

For at kunne dette må man øve sig, da man bliver bedre til dette spil jo mere man gør dette. Man skal også sætte sig godt ind i den økonomiske situation og sin egen økonomi. Det virker nemlig useriøst, hvis man forlanger noget urealistisk af banken.

Bankrådgiveren kan godt blive fornærmet, hvis man foreslår noget, som er langt fra det han har beføjelser til. Som økonomien er for tiden her i 2018, så hjælper det ikke at bede om alt for høje renter på end opsparingskonto.

Renterne fra centralbankerne er meget lave, hvorfor bankerne ikke kan tjene penge på at give dig alt for høje rente. Havde vi været i en anden tid med højere renter, så kunne man bede om en højere rente. Man skal derfor afstemme forventninger efter den økonomiske situation.

Nemt at skifte bank

Det er utroligt nemt at skifte bank, og din nye bank klarer som regel det meste. De vil nemlig gerne have dig som kunde, hvorfor de tilbyder at kontakte din gamle bank og hjælpe med skiftet.

Det kan derfor ofte klares med et par blanketter til den nye bank, som på vegne at dig foretager skiftet til den nye bank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *