Få hjælp mod tandlægeskræk

Hvide tænder ved tandlægen

Er det ved at være tid til et tandlægebesøg igen, men har du svært ved at få taget røret og aftalt en tid? Er det fordi, at du har angst for at skulle tjekkes mellem tænderne, så vær ikke frustreret, for det er helt normalt. Faktisk er der rigtig mange, der lider af tandlægeskræk eller odontofobi, som det også hedder.

Det kan dog være et stort problem, hvis man ikke besøger tandlægen i rette tid. Selvom der kan være smerter eller problemer med spisning, som senere går væk igen, så ved man aldrig, om det har haft alvorligere konsekvenser. Derfor er det vigtigt, at man altid går til tandlægen, når det mærker som om, der er noget galt, eller hvis det er ved at være længe siden.

Har du store problemer med at komme til tandlægen, fordi det skræmmer dig, så er der gode muligheder for at få hjælp mod angsten. Er du i tvivl om, hvordan du kan få hjælp til dette, så læs med herunder.

Hvad er tandlægeskræk

Tandlægeskræk handler ikke nødvendigvis kun om det at ligge ved tandlægen og blive behandlet i munden. Det kan lige så vel være angsten for bare at tage kontakten til tandlægen. Nogle har også en mildere skræk end andre. Eksempelvis kan nogle godt klare sig igennem et naturligt tandtjek, men har stor angst for større behandlinger som for eksempel boring.

Andre har en så stor angst, at selve kontakten med tandlægen er ubehageligt for dem. Heldigvis findes der dog mange tandlægeklinikker, der tilbyder tandlægebehandling for folk med angst. Nogle kan udelukkende hjælpe med angsten for tandlægen i første omgang, mens andre kan foretage en behandling med fokus på tandlægeskræk.

Vær ikke flov over din tandlægeskræk

Når nogle ringer ind, kan de have svært ved at fortælle, at de ikke er så glad for tandlægebesøg. Herefter skal de igennem en tandlægebehandling, som de nok klarer fint, men med en skjult ubehag gennem hele behandlingen. Dette kan bare være med til, at det næste tandlægebesøg bliver endnu sværere at tage sig sammen til.

Når man lider af tandlægeskræk, er det derfor en god idé at fortælle det til tandlægeklinikken, når man ringer og bestiller tid. På denne måde kan tandlægen foretage en behandling der tager hensyn til angsten.

Dette kan eksempelvis være en behandling, hvor tandlægen ikke går så meget i detaljer om, hvad der er galt med tænderne, hvis der altså er noget galt. Mange har nemlig angst for at høre præcist, hvad der er galt, og hvad der skal laves. Det kan man undgå ved at nævne sin tandlægeskræk overfor tandklinikken.

Gør dig selv en tjeneste og få hjælp til tandlægeskrækken

Der findes mange forskellige måder at få hjælp til sin angst for tandlæger. Så i stedet for at gå og tøve med at bestille den næste tid til tandlægen, er det en god idé at få det nævnt over for tandklinikken. Således slipper man også for langvarige og unødvendige tandskader, der kan genere en resten af livet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *