Brug en låneberegner og se hvor meget du kan låne

Mand udregner lån på lommeregner

Hvor meget du har råd til at låne kan være en svær størrelse at finde ud af uden at gøre brug af en låneberegner for der er en del ting du skal være opmærksom på og en del begrebet som har betydning for hvor meget du kan låne. Nedenfor bliver der gennemgået nogle af de vigtigste begreber:

Afdrag: Det beløb du betaler af hver betaling på dit lån (dette beløb reducerer restlånebeløbet).
Rente: Det beløb du betaler i rente for hver betaling
Ydelse: Det samlede beløb for betalingen. Desværre skal du være opmærksom på at firmaerne godt må opkræve et yderligere opkrævningsgebyr.

Å.O.P.: ÅOP står for årlige omkostninger i procent. Det er i modsætning til renten en sats der definerer hvor mange procent det koster at have lånet inklusiv gebyrer og tillæg.

Afdragsinterval: Dette angiver hvor hyppigt du skal betale din ydelse. Det kan enten være månedligt, kvartårligt eller halvårligt. Så der er en del ting du skal have styr på når du skal tage et lån. For de enkelte dele påvirker selvsagt hinanden. De tal du skal fokusere på er ydelsen og ÅOP. Ydelsen er det beløb du skal kunne betale ved hver betaling. Dernæst skal du undersøge om ÅOP er konkurrencedygtigt. Lånemarkedet er stort og kompliceret og siden der er utrolig mange om buddet så kan det være en udfordring at vælge den rigtige. På grund af konkurrencen er der desværre også kommet en del dyre alternativer til på markedet. De slår sig på billige renter og lave ydelser, men har til gengæld tårnhøje gebyrer ved betaling og det gør at deres ÅOP er tårnhøj. En anden fælde man skal passe på er blandt andet elektronikbutikkernes køb nu og betal i XX kampagner. Her lover de at der hverken er renter eller gebyrer de første 6 måneder. Dette er også i de fleste tilfælde rigtigt. Men de laver lånet til at køre i 12 måneder så det kun er de første 6 måneder der er gratis. Når gratis perioden udløber påfører de et mærkbart gebyr og tager en høj rente så ÅOP på disse lån let kan blive 15-20%. Derfor kan det tit ikke betale sig at tage disse lån men i stedet bruge alternativer som man kan finde frem til ved at bruge denne låneberegner.

Sikrer at du har penge til at betale dit lån af ved at være i a-kasse

Det som er endnu dyrere end høje renter er de strafrenter du får hvis du ikke betaler rettidigt. Så derfor er det en god idé at være medlem af en a-kasse; FTFa A-kasse er et godt bud. På den måde er du sikret hvis du mod forventning skulle blive arbejdsløs i løbet af lånets levetid. Så det giver noget økonomisk sikkerhed og skulle uheldet være ude er FTFa gode til at hjælpe dig med at finde et nyt job så tiden hvor du er uden arbejde er begrænset. Her kan du få flere informationer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *