Beskyt dit træsortiment med træbeskyttelse

Påførsel af træbeskyttelse

Træbeskyttelse vil kunne beskytte dit træværk i mange år. Det vil forlænge levetiden af dit møbel eller carport. Træbeskyttelse er ikke noget maling, det er et behandlingsmiddel til dit udvendige træværk. Træbeskyttelse vil forstærke dit træværks modstandsdygtighed mod forrådnelse.

Det er så fint og lækkert med træ møbler til haven. Det er så dejligt at sidde i en behagelig træstol eller en gyngestol og nyde solen om sommeren, men som altid er det vigtigt med vedligeholdelse. Træmøbler er ofte dyrere og ser også bedre ud – ren æstetisk, derfor bør du passe ekstra godt på det du har. Det er klart også det, der er bedst for miljøet. Der findes intet bedre end at købe lækre unikke design møbler, ja det er dyrt, det er ikke masse producerede varer du får, men til gengæld får du noget der er af godt kvalitet og sådan noget kræver beskyttelse – hvis det altså skal holde i mange år og endda gå i arv.

Når man snakker om træbeskyttelse, så tænker de fleste på træ havemøbler, det er sådan set også fint, men hvis du lige hurtigt ser der omkring i dit hus, vil du bemærke at der er meget mere træ. De fleste carporte, garager, terrasse er enten lavet af træ eller har på den ene eller den anden måde træ med i konstruktionen. Det betyder, at hvis du vil forlænge levetiden af for eksempel dit carport og egentlig gerne vil have det ser pænt ud, så bør du anvende træbeskyttelse.

Forskellige varianter af træbeskyttelse

Der fås forskellige varianter af træbeskyttelse – du kan vælge mellem oliebaseret og vandbaseret træbeskyttelse. Hvilke du skal vælge kommer an på forskellige ting såsom om træet har fået træbeskyttelse før.

Groft sagt kan man sige at hvis træet er ubeskadiget og har fået en behandling før, så kan du med fordel bruge vandbaseret træbeskyttelse. Det er let at arbejde med. Du skal blot være opmærksom på at vandbaseret træbeskyttelse er mere en overfladebehandling. Det er faktisk også bedst for miljøet. Men hvis du har misligholdt træværk – for eksempel vinduesrammer er det bedst med oliebaseret træbeskyttelse, det beskytter beskadiget træ bedre. Du skal være opmærksom på, at hvis du vælger en oliebaseret træbeskyttelse, så er det bedst med et højt indhold af olie – og jo mere indhold af olie, jo længere tid vil det tage at det hærder.

Det er vigtigt, at huske: Du ikke kan bruge oliebaseret træbeskyttelse ovenpå træ, der før er blevet behandlet med vandbaseret træbeskyttelse.

Det er således, at når træet bliver bearbejdet mister den sin modstandskraft over for alger og svampe som er med til at nedbryde træet. Træbeskyttelses gør så træet uegnet som næring til svampe, insekter og andre mikroorganismer. Således øges træet modstandskraft og dit træværk kan holde i længere tid.

Træbeskyttelse er en vigtig investering i dit træværk – hvis du gerne vil have det skal holde i mange år, så bør du vedligeholde det. På længere sigt kommer du også til at spare, da du ikke skal ud og købe nyt hver gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *