4 tips til de rigtige løbesko

Løbesko

Danskerne er blandt dem der løber mest i verden, og derfor bliver der tit spurgt ind til hvordan man finder frem til de bedste løbesko. I denne artikel kan du få fire gode råd til at vælge dit næste par løbesko.

Vælg sko efter aktiviteten

Når du skal i fitnesscentret kan du måske hurtigt komme i tvivl om hvilke sko, du bør tage på. Der findes indendørs træningssko til styrketræning og holdtræning, mens deciderede løbesko til at tage en tur på løbebåndet.

Den store forskel ligger i at løbeskoene er designet til en fremadrettet bevægelse, mens indendørs træningssko er designet til at du bevæger dine føder i flere forskellige retninger. Det er de færreste, der orker at skifte sko i midten af træningen i fitnesscentret og det er heller ikke alle, der gider at investere i begge slags sko.

Det anbefales at du vurderer hvilken aktivitet du bruger mest tid på. Hvis du fx løber fem km eller mere på løbebåndet, så skal du have fat i et par gode løbesko, men hvis du blot opvarmer på løbebåndet og derefter danser en times Zumba anbefales det at du investerer i indendørs træningssko.

Vælg dine løbesko alt efter terrænet

Som de skriver på runyourlife.dk er det vigtigt at du vælger løbesko alt efter hvilket terræn du skal løbe i. Det er vigtigt at du vælger løbesko med god stødafdæmpning, når du løber på hårde underlag, så du passer på dine knæ. Omvendt skal du vælge løbesko med dybe og brede riller i sålen, hvis du løber på bløde underlåg eller fortovet. På den måde sikrer du den bedste kontaktflade med underlaget.

Vælg den rette størrelse

De fleste kender til sin skostørrelse, men alligevel er der begynderfejl forbundet med valg af rette størrelse løbesko. Dine fødder kan sagtens hæve, når de bliver varmet op på løbeturen. Derfor kan du få ondt i fødderne, hvis du køber for korte eller smalle løbesko.

Det anbefales at du har mellem 0,5 og 1 cm. fri i snuden på løbeskoen og derfor kan du passende måle dine fødder, hvis du sidder og skal bestille løbesko online. Hvis din fod fx er 25 cm. lang bør du gå efter løbesko, der er ca. 25,5 cm. lange.

Pas på overgangen mellem den gamle og nye løbesko

Du har sikkert allerede et par løbesko og de er også vigtige i forbindelse med overgangen til dine nye løbesko. Det er aldrig en god ide at købe et nyt par og smide donere de gamle til genbrug med det samme. Sørg for at starte blødt ud med korte løbeture med de nye sko, inden du glemmer alt om de gamle for at undgå skader forbundet med skift fra en model løbesko til en anden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *