Romantik er et mystisk fænomen, som vi alle gerne vil opleve

Romantik

En opfattelse er, at vi alle søger kærlighed, vi ville have omsorg og tryghed, og vi vil alle have en at kunne holde af. En som vi kan give den kærlighed vi har, og være romantiske med. Det er dog svært at sætte fingeren på præcis, hvad kærlighed er. Det er spørgsmål, som nok alle mennesker må stille sig selv, på et eller andet tidspunkt i deres liv. Hvornår ved man om man elsker, og om der er kærlighed og hengivenhed? Nogen mener, at man bare ved det, når man ved det – man skal ikke tænke for meget over det, man skal føle det. Men det er nok ikke en god ide, ikke at have blot lidt tanke med sig. Vi kender alle de romantiske fortællinger om to elskende, som møder hinanden og gnisterne flyver. De støder sammen som to kometer og dør i en flot eksplosion, eller også slutter eventyret med ”…og de levede lykkeligt til dagens ende.” Men mere hører vi ikke om deres videre forhold, og vi moderne mennesker ved, at det kan næsten ikke lade sig gøre at leve lykkeligt til sine dages ende, uden at der som minimum opleves ihvertfald en lille smule knas. En god metode til at holde gang i kærligheden, er at huske romantik.

Hvad er romantik egentlig?

Romantik opstod som begreb tilbage i det 18århundrede, og blev brugte til at beskrive noget, som talte til fantasien, eller gav stof til fantasien. Det kunne være store landskabet eller majestætiske bjerge. Romantik er noget uvirkeligt, som er noget der kunne komme fra en roman. I det lys giver det god mening, at vi bruger begrebet i en kontekst med parforholdet. Der er noget magisk over et parforhold, men den magi kan forsvinde, når folk flytter sammen, bliver gift og får børn. Så går der lige pludselig hverdag i den, og pludselig er det ikke længere den smukke kærlighedsfortælling, som man drømte om, og forestillede sig, da man først forelskede sig. Derfor er romantik vigtigt, for at holde fortællingen om ens kærlighed i live. Man skal se det, som en historie man skal blive ved med at skrive på. Historier er den måde, vi skaber mening i verden, i vores verden, og hvis man holder op med at udvikle den, så vil den dø ud. Livet fortsætter, og hvis man ikke selv tager pennen, så kan man føle, at man mister kontrollen over sit liv.

Ideer til romantik

Romantik kræver fantasi, og jo mere fantasi og tanke, man lægger i det, jo mere vil ens udkårne kunne se, at man virkelig elsker dem. Der er naturligvis klassikeren, hvilket er middag med stearinlys, hvor man kan nyde hinandens selskab midt i en travl hverdag. Men romantik behøver ikke at være noget, hvor man skal kigge hinanden dybt i øjnene. Det er også vigtigt at tage på eventyr sammen med sin partner; tage på rejse, eller springe i faldskærm sammen. Romantik er mange ting, men det er en fortælling. Vil du have flere idéer? Så besøg denne hjemmeside.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *