Lav din helt egen lækre pizzadej

pizzadej

Det er de færreste mennesker, der ikke holder umådeligt meget af pizza. Selvom man kan få pizza her og der og alle vegne, får man som regel den mest autentiske smagsoplevelse ved hjælp af hjemmebag. Det er enkelt og hurtigt at lave en lækker og sprød pizza med den rette opskrift på pizzadej. På den måde kan man sagtens lave sin egen aftensmad, og man behøves således ikke at bestille mad udefra. Én af de store ulemper for madelskere, som ikke er specielt vant til at lave mad er, at det kan være svært at orientere sig i køkkenet. Med en god og brugervenlig opskrift ved hånden, er det dog ingen sag at være en mesterkok. Alt det kræver er en smule tålmodighed og jo mere træning man får, desto bedre bliver man. Øvelse gør nemlig mester. Find derfor frem til en god opskrift og begynd din madlavning i dag.

Sådan laves en lækker pizzadej fra bunden af

Der er mange forskellige måder, hvorpå man kan lave en lækker pizzadej derhjemme i køkkenet. Derfor er der naturligvis også mange opskrifter til rådighed: klik her. Ikke desto mindre, vil de fleste opskrifter sandsynligvis indeholde nogle af de samme elementer. Det er for eksempel rimeligt universelt, at man anvender både vand, gær, salt og olie. Ydermere bruger det fleste hvedemel, om end det også er muligt at putte andre meltyper i dejen. Slutteligt pifter mange deres dej op med en smule sukker eller smagfulde krydderier såsom oregano, basilikum eller paprika. Det gælder blot om at finde den opskrift, man synes allerbedst om.

Langt de fleste fremgangsmåder starter med at opløse gæren i en skål og dernæst tilsætte de forskellige ingredienser. Dernæst kan man for alvor komme i gang med at ælte sin dej, der i kølvandet på æltningen skal have lov at hæve i et stykke tid. Om det er 20, 30 eller 40 minutter afhænger af personlige præferencer eller, hvad opskriften giver udtryk for. Man kan altid tillade sig selv at improvisere, men det er ikke desto mindre bedst at følge opskriften så vidt muligt. På den måde opnår man nemmere de samme resultater, som opskriftens ejermand oprindeligt kom frem til.

Sådan færdiggøres pizzaen

Efter dejen er hævet, er det tid til at tilsætte sine toppings. Her eksisterer der naturligvis et hav af forskellige muligheder, og det er meget et spørgsmål om, hvad man allerhelst vil have på pizzaen. Man går i hvert fald aldrig galt i byen med en god tomatsovs, nogle lækre grøntsager såsom peberfrugter eller løg og en form for kød, såfremt det er ønsket. Man kan dog med fordel eksperimentere en smule af og til og dermed prøve en række forskellige kombinationer. Så længe man følger opskriften på pizzadejen til punkt og prikke, sikrer man sig en dejlig sprød pizza. Hvad pizzaen ellers kommer til at smage af, afhænger dernæst naturligvis af valget af topping. Slutteligt vil det med sikkerhed fremgå af opskriften, hvor længe og til hvilken temperatur pizzaen skal i ovnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *