Hæklede eller strikkede bamser

garn

Hjemmelavede bamser eller dukker bliver altid taget godt imod hos børn. Det er en personlig gave, og der er lagt meget tid i det. Du kan både hækle eller strikke bamser og dukker. Det kan også være sjovt at lave dukketøj til dukkerne bagefter. Det er hurtigt at lave, og de fleste børn vil elske at lege med hjemme strikket dukketøj. Læs mere strikkede bamser nedenfor eller find info om garn her: Valg af garntyper

Amigurumi

De små hæklede amigurumi dyr er blevet virkelig populære de seneste år. Opskrifterne på dem er let tilgængelige på internettet, hvor man nemt, hurtigt og billigt kan købe en opskrift. Opskriften kan downloades til PDF, og så er man klar til at gå i gang. Du kan for eksempel se opskriften på din telefon eller tablet. Der findes også et væld af gratis opskrifter.

Hæklede amigurumier er også populære som barselsgave. De små dyr hækles i bomuldsgarn, som er både billigt og nemt at få fat i både på nettet, og i dit lokale supermarked. Garnet fås i stort set alle farver, så det er kun fantasien der sætter grænser. Du kan også vælge at lave ammigurumierne i økologisk bomuld.

Der findes mange bøger, som kun indeholder opskrifter på hæklede eller strikkede dyr og bamser. Det er små, hyggelige projekter, der ikke tager så lang tid, og helt sikkert skaber glæde hos modtageren.

Sådan hækler du amigurumi

En amigurumi hækles i fastmasker. En godt udgangspunkt for at hækle amigurumier er at have styr på fastmasker, stangmasker, luftmasker samt ind -og udtagninger.

Derudover er det en god ide at lære at lave en magisk ring. Den teknik sørger for, der ikke bliver et hul når du starter på at hækle noget rundt. Det tager lidt tid at få styr på den magisk ring, men derefter er det nemt. Kig på youtube efter instruktionsvideoer.

Polyesterfyld til dine bamser kan købes i de fleste hobbybutikker. Til babyer er det bedst at brodere øjnene på af hensyn til kvælningsrisiko, men er bamsen til et lidt større barn, så kan du bruge sikkerhedsøjne. De købes billigst på nettet, hvor de også fås i alle størrelser og farver.

Lav din egen opskrift

Hvis du har mod på det, kan du også forsøge dig med at strikke eller hækle din bamse efter din egen frie fantasi. Det kræver at du har en del erfaring med ind -og udtagninger, og har prøvet at lave andre bamser ud fra opskrifter.

Det kunne for eksempel være at dit barn eller barnebarn er stor fan af en bestemt pokemon, Minnie Mouse eller noget helt tredje. Søg på nettet for at finde information og billeder, og prøv dig frem. Hvis du ønsker at lave mere end én af samme slags, så husk at skriv din egen opskrift ned undervejs, så du ikke glemmer den.

Vil du gerne have mere inspiration, så kan du finde masser af dette på http://strikkeopskrift.com/. God fornøjelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *